PORK BEST

Slagerij Antens is aangesloten bij de keten Pork Best. Dit staat voor verantwoord en duurzaam vlees.

PORK BEST

  • Het lekkerste varkensvlees voor fijnproevers

  • Droog in de pan, sappig op het bord

  • Uitstekende vlees/vetverhouding en volle smaak

  • Afkomstig van Hollandse boerderijen

  • Eerlijk en duurzaam van boer tot bord

HOLLANDS VLEES

varkensvlees is vlees van varkens van Hollandse boeren. Daar scharrelen ze vrolijk door het hok. Varkens van het Pietran ras, gekruist met het Landras. Deze varkens hebben het echt in zich: als ze het naar hun zin hebben en op de juiste wijze worden gevoerd, laten ze een gezonde vleesgroei zien. En dat gebeurt ook; want bij de boer hebben ze het goed. Het zijn familiebedrijven met liefde voor het vak.

Een vrouwtjesvarken noemen we een gelt, een mannetjesvarken een beer. Pork Best varkensvlees is altijd vlees van een gelt. En dat is goed nieuws! Het vlees van de gelt is namelijk altijd mals en bijzonder smaakvol. Vleeskenners kiezen daarom altijd voor gelten.

Direct vlees bestellen?

Bestel ons ambachtelijk bereide vlees direct via onze webshop.

LEKKER VLEES

Het Pork Best vlees heeft maar weinig overtollig vocht. Daardoor schroeit het karbonaadje snel dicht en blijft de binnenkant sappig. Die kwaliteit ontstaat niet bij de slager, maar op de boerderij. Zo zorgen korte transportafstanden met zo min mogelijk stress voor een smakelijk stukje vlees.

U begrijpt nu waarom Pork Best zo lekker is. Dat is geen verbeelding. Het is het resultaat van heel veel aandacht voor kwaliteit. In de gehele keten van biggenfokkerij tot slagerij. Daarna komt nog één belangrijke schakel: de bereiding door uzelf. Wilt u de kwaliteit en smaak van Pork Best ervaren, dan is het belangrijk dat u het vlees op de juiste manier bakt/braadt. Al hebt u jarenlange ervaring hiermee, vraag uw slager eens naar zijn mening. Hij zal u graag advies geven over de bereiding van Pork Best. Dat wordt genieten!

VLEES MET EEN KEURMERK

Het Pork Best varkensvlees voldoet aan de eisen van het keurmerk Keten Duurzaam Varkensvlees. Het keurmerk Keten Duurzaam Varkensvlees past precies bij Pork Best. Het vlees is afkomstig van varkenshouders die aan dit keurmerk voldoen. Deze familiebedrijven zorgen samen met de dierenarts goed voor hun dieren; ze gebruiken zo min mogelijk antibiotica. De boerderijen zijn diervriendelijk ingericht. Ook streven de varkenshouders naar een duurzame bedrijfsvoering, met zo min mogelijk milieubelasting en een laag (groene) energieverbruik.

VERANTWOORD VLEES

Het is u niet om het even welk vlees u eet. U kiest voor de volle smaak van Pork Best. Maar wat u in dit vlees ook proeft, is dat de varkens het naar hun zin hebben gehad. Ze hebben een goed leven gehad bij de boeren. Dat is een kwestie van dierwelzijn en duurzaamheid.

Zo hebben de varkens een dag- en nachtritme, krijgen ze veel bewegingsruimte en vermaken ze zich met speeltjes. Ook zijn ze gehuisvest in groepen. Voor een sociaal dier als het varken is dat een plus! Het welzijn op de boerderij belonen de varkens met een gezonde vleesgroei.

In de gezonde omgeving waarin de varkens opgroeien, wordt zo min mogelijk gebruik gemaakt van antibiotica. Dat is gunstig: daardoor is Pork Best ook voor u gezond vlees.

Bij Pork Best vinden we het belangrijk respectvol met de dieren om te gaan. Vanuit het oogpunt van dierenwelzijn maar ook omdat het een meetbaar effect heeft op de kwaliteit en houdbaarheid van het vlees. Korte transportafstanden en het voorkomen van stress rondom het transport door speciaal opgeleid personeel zorgen voor hoog dierenwelzijn en uiteindelijk een smakelijk stukje vlees.

Dat we waarde hechten aan dierwelzijn, beloven we niet zomaar. Ons vlees verdient hiervoor het keurmerk Keten Duurzaam Varkensvlees.

VRAGEN?

Voor vragen bel of mail gerust naar ons.
Of kom gezellig langs in onze winkel

Winkelwagen